Οικολόγοι Πράσινοι: Στόχος Πρέπει να Είναι οι 100.000 Ηλιακές Στέγες Μέσα σε 5 Χρόνια

Σχολιάζοντας τον Εθνικό Ενεργειακό Σχεδιασμό για το 2050 που παρουσίασε το ΥΠΕΚΑ, ο συνεκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Τάσος Κρομμύδας δήλωσε τα εξής:
«Το ΥΠΕΚΑ μέσω του Εθνικού Ενεργειακού Σχεδιασμού που παρουσίασε ανοίγει καθυστερημένα τη συζήτηση για ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα, με ένα κείμενο που κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Θεωρούμε όμως τους στόχους μείωσης εκπομπών ανεπαρκείς μπροστά στην απειλή της κλιματικής αλλαγής αλλά και την ανάγκη ριζικού μετασχηματισμού του ενεργειακού μας μοντέλου. Χρειαζόμαστε πιο φιλόδοξες στρατηγικές και ολοκληρωμένα σχέδια δράσης για τη μείωση της συνολικής ενεργειακής κατανάλωσης, τη μετάβαση σε μια μετα-λιγνιτική εποχή και την πορεία για ένα σύστημα ηλεκτρισμού 100% ΑΠΕ το 2050.
Η κυβέρνηση θα πρέπει να εγκαταλείψει την άμεση και έμμεση υποστήριξη σε επενδύσεις που υπονομεύουν την ίδια της τη στρατηγική, όπως η κατασκευή νέων αυτοκινητοδρόμων, νέων λιγνιτωρυχείων και λιγνιτικών σταθμών ή οι εξορύξεις πετρελαίου, και να στραφεί σε φιλόδοξα προγράμματα που θα δημιουργήσουν χιλιάδες θέσεις εργασίας, θα μειώσουν το ενεργειακό μας κόστος και θα συμβάλλουν στην έξοδο της χώρας από την κρίση με βιώσιμο τρόπο. Ας μιλήσουμε επιτέλους για ενεργειακή αναβάθμιση 100 χιλιάδων κτιρίων και για 100 χιλιάδες ηλιακές στέγες μέσα στην επόμενη πενταετία!»
πηγή: www.energia.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...