Ξέσπασμα Ιερώνυμου για τα φωτοβολταϊκά

Ξέσπασε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος γιατί «δεν αφήνουν την Εκκλησία να αξιοποιήσει την περιουσία της προς όφελος του ελληνικού λαού».
Με γραπτή δήλωση του που ανέβασε στην ιστοσελίδα της αρχιεπισκοπής ο κ. Ιερώνυμος αναφέρεται στην υπόθεση με το φωτοβολταϊκό πάρκο που θέλει να λειτουργήσει στην Πεντέλη. Η δήλωση έγινε μετά την απόρριψη από τον υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου, της τροπολογίας, που επέτρεπε τη δημιουργία του συγκεκριμένου πάρκου. Μάλιστα ο αρχιεπίσκοπος ζητεί να αντιμετωπίζεται η Εκκλησία ως αρωγός της πολιτείας και όχι ως αντίπαλος.
Συγκεκριμένα στη δήλωση του ο αρχιεπίσκοπος εξαπολύει βολές εμμέσως, όχι μόνον για την απόρριψη της τροπολογίας, αλλά και για φορείς που αντέδρασαν στη λειτουργία του συγκεκριμένου πάρκου. Στην σχετική δήλωση αναφέρει:
«Είναι απορίας άξιον πως κάθε φορά που η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και εν γένει η Εκκλησία της Ελλάδος επιχειρούν να αξιοποιήσουν νομίμως την περιουσία τους, προς όφελος του ελληνικού λαού που δοκιμάζεται σκληρά, παρουσιάζονται αίφνης πάσης φύσεως προσκόμματα, ενδεδυμένα με τον μανδύα κάθε είδους ευαισθησιών, από πρόσωπα των οποίων η κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη περιορίζεται απλά και μόνο σε βαρύγδουπες, δακρύβρεχτες και δήθεν ιδεολογικά φορτισμένες διακηρύξεις.


Ούτε ο λαός μας, που έχει βυθιστεί στη φτώχεια και την ανασφάλεια ανακουφίζεται με λόγια, ούτε τα πολυάριθμα εκκλησιαστικά ιδρύματα κοινωνικού χαρακτήρα, τα οποία κάθε μέρα όλο και περισσότερο εγκαταλείπονται από το κράτος πρόνοιας, συντηρούνται με δηλώσεις, ούτε οι λειτουργικές ανάγκες της Εκκλησίας αντιμετωπίζονται με ευχολόγια.
Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και η Εκκλησία της Ελλάδος, έχοντας συναίσθηση της ευθύνης τους απέναντι στην πατρίδα και επίγνωση της αποστολής τους σε ώρες εξαιρετικά κρίσιμες για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και ειρήνης, εμμένουν στην απόφασή τους για την αξιοποίηση με κάθε νόμιμο τρόπο της περιουσίας τους. Και θέλουν να πιστεύουν πως η Πολιτεία θα αντιληφθεί ότι παραμένουν αρωγοί στον κοινό σκοπό και όχι κατ’ επίφαση συνεργάτες ή αντίπαλοι.»
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αρχιεπίσκοπος καταλήγει ευχόμενος να δοθεί η δυνατότητα, όπως λέει, και σε άλλους φορείς, όπως για παράδειγμα τα ασφαλιστικά ταμεία να αξιοποιήσουν την περιουσία τους, η οποία όπως λέει χαρακτηριστικά « μέχρι σήμερα έχει καταληστευθεί, προκειμένου να μπορέσουν οι ηλικιωμένοι να αντεπεξέλθουν με αξιοπρέπεια στο βάρος των γηρατειών τους».
πηγή: www.e4energie.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...