Να ξεκαθαρίσει το θέμα των εγγυημένων τιμών των ΑΠΕ ζητά η ΝΔ

«Ο ελπιδοφόρος τομέας των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, για να εξακολουθήσει να παραμένει ζωντανός στη δυσμενή οικονομική συγκυρία που πλήττει τη χώρα, απαιτεί ένα ξεκάθαρο τιμολογιακό πλαίσιο, όπως αυτό εκφράζεται από τις εγγυημένες τιμές πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας», τόνισε ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, μετά την ολοκλήρωση του κύκλου συναντήσεων που είχε με τους εκπροσώπους της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ), του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτροπαραγωγών ΑΠΕ (ΕΣΗΑΠΕ), του Συνδέσμου Παραγωγών Ενέργειας από Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ) και του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΒΦ).
Ο κ. Καλαφάτης τόνισε ότι η αποσταθεροποίηση του συστήματος εγγυημένων τιμών στις Α.Π.Ε., χωρίς προηγούμενη μελέτη, τεκμηρίωση και αξιολόγηση των ενδεχόμενων αρνητικών επιπτώσεων, θέτει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα υφιστάμενων και αποθαρρύνει την υλοποίηση νέων επενδύσεων στον τομέα αυτό ενώ παράλληλα χαρακτήρισε «αιχμή του δόρατος» στην προσπάθεια ανάταξης της Εθνικής οικονομίας τις επενδύσεις ΑΠΕ, τονίζοντας ότι η ενθάρρυνσή τους προϋποθέτει την ύπαρξη ενός ξεκάθαρου και ασφαλούς επιχειρηματικού περιβάλλοντος.
«Γι’ αυτό και καλούμε τον Υπουργό ΠΕΚΑ να σκεφτεί επιτέλους αναπτυξιακά, ξεδιαλύνοντας το ομιχλώδες τοπίο που επικρατεί σήμερα στο συγκεκριμένο τομέα. Διότι δεν είναι δόκιμο οι επενδυτές να πληρώσουν τα λάθη και τις παραλήψεις των αλόγιστων πολιτικών της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Γι’ αυτό και για ακόμη μια φορά υπενθυμίζουμε, ότι η “τυφλή” και οριζόντια μείωση στις εγγυημένες τιμές των Α.Π.Ε., ιδίως σε τεχνολογίες που είναι οριακά βιώσιμες, βρίσκεται απέναντι στη λογική της Νέας Δημοκρατίας», υπογράμμισε ο κ. Καλαφάτης.
πηγή: www.energypress.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...