Κομισιόν: Δεν θα Μειώνονται οι Εγγυημένες Τιμές Στα Υφιστάμενα Συμβόλαια Φωτοβολταϊκών

Απάντηση στους χιλιάδες έλληνες πολίτες που έχουν επενδύσει ή σχεδιάζουν να επενδύσουν στα φωτοβολταϊκά δίνει η Κομισιόν μετά από σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή.
Ο γερμανός Επίτροπος για ζητήματα ενέργειας κ. Oettinger σύμφωνα με όσα αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή – σε μια λιτή απάντηση του εμφανίζεται αφενός κατηγορηματικός για τη μείωση των τιμών για τα υφιστάμενα συμβόλαια. Ωστόσο, δεν τοποθετείται καθόλου στο ενδεχόμενο της μείωσης των τιμών για τα νέα συμβόλαια, αφήνοντάς το, συνεπώς, ανοικτό.


Υπενθυμίζεται ότι στην ερώτηση του ο Νίκος Χουντής ζητούσε από την Κομισιόν διευκρινίσεις σχετικά με δημοσιεύματα, όπου αναφέρονταν σε προβληματισμό Βρυξελλών και ελληνικής κυβέρνησης για μείωση των τιμών των υφιστάμενων και μελλοντικών συμβολαίων στα φωτοβολταϊκά.

Η πλήρης απάντηση του Επιτρόπου έχει ως εξής: «Η Επιτροπή δεν είναι ενήμερη για συζητήσεις στην Ελλάδα σχετικά με την επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων και τη μείωση των εγγυημένων τιμών των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η Επιτροπή έχει επανειλημμένως και δημοσίως αντιταχθεί στις αναδρομικές αλλαγές των καθεστώτων στήριξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με τις οποίες είναι αντίθετος ο κλάδος και υπονομεύουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών».

πηγη. energia.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...