Η Solar Cells Hellas ολοκλήρωσε έργο ισχύος 5,336 MW

Η Solar Cells Hellas ολοκλήρωσε με επιτυχία τη σύνδεση με το δίκτυο Φωτοβολταϊκού Σταθμού στο Νομό Ηλείας με τη συνολική ισχύ να ανέρχεται στα 5,336MW.
Η Solar Cells Hellas ολοκλήρωσε την κατασκευή φωτοβολταϊκής εγκατάστασης συνολικής ισχύος 5,336MW στη θέση Κατσαδιά του Δήμου Ανδραβίδας του Νομού Ηλείας.
Το πάρκο συνδέθηκε επιτυχώς με το Εθνικό Δίκτυο Διανομής και Μεταφοράς Ενέργειας και αναμένεται να παράγει σε ετήσια βάση τουλάχιστον 6.94GWh ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ από τη λειτουργία του αναμένεται η εξοικονόμηση ετησίως άνω των 7.737 τόνων διοξειδίου του άνθρακα (CO2). Το ανωτέρω είναι ισοδύναμο με τα οφέλη που θα παρέχουν 533.600 δέντρα από τη φωτοσύνθεσή τους.
Ο φωτοβολταϊκός σταθμός αποτελείται από 21.075 φωτοβολταϊκά πολυκρυσταλλικού πυριτίου των εταιρειών Soltech Α.Ε. και Admotech Α.Ε. Η κατασκευή του φωτοβολταϊκού σταθμού βασίστηκε σε συγκεκριμένες και αυστηρές προδιαγραφές, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πρότυπο EN 62446:2009. Η πιστοποίηση πραγματοποιήθηκε από το Εργαστήριο Τεχνικής Μηχανικής του Πανεπιστημίου Πατρών, το οποίο είναι διαπιστευμένο από τον ΕΣΥΔ, Φορέα Ελέγχου φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων. Για την υλοποίηση του φωτοβολταϊκού σταθμού επιλέχθηκε ως στρατηγικός συνεργάτης η εταιρεία Biosar Ενεργειακή Α.Ε.
Ο κ. Παναγάκος Δημήτριος, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της Solar Cells Hellas, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την ολοκλήρωση του πέμπτου στη σειρά φωτοβολταϊκού σταθμού στο Νομό Ηλείας. Η αποδεδειγμένη εμπειρία μας επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας στην ανάπτυξη φωτοβολταϊκών έργων σε μεγάλη κλίμακα, αντιμετωπίζοντας κάθε πρόκληση, ιδιαίτερα κατά την τωρινή οικονομική συγκυρία». Η Solar Cells Hellas, μέσα στον Δεκεμβρίου 2011 ολοκλήρωσε και σύνδεσε με το δίκτυο, έργα συνολικής δυναμικότητας 18,47MW,. Η εταιρεία διαχειρίζεται ένα χαρτοφυλάκιο φωτοβολταϊκών έργων άνω των 300MW, από τα οποία τα 131,074MW έχουν υπαχθεί στις διατάξεις του Ν.3894 για την «Επιτάχυνση και διαφάνεια υλοποίησης Στρατηγικών Επενδύσεων».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...