Η πρώτη πτήση χωρίς ανεφοδιασμό για το Solar Impulse

Το ηλιακό αεροπλάνο Solar Impulse, των Bertrand Piccard και André Borschberg, θα εκτελέσει την πρώτη του προσπάθεια για πτήση 2,500 χλμ χωρίς ανεφοδιασμό, με προορισμό το Μαρόκο.
Το ταξίδι θα συμπέσει με την έναρξη κατασκευής του ηλιακού σταθμού στην περιοχή Ouarzazate . Το Solar Impulse θα απογειωθεί είτε τον Μάιο είτε τον Ιούνιο, και θα διασχίσει τα Πυρηναία και τη Μεσόγειο κατά το 48-ώρο ταξίδι του. Μια ενδιάμεση στάση έχει προγραμματιστεί στη Μαδρίτη για αλλαγή πιλότων.


Αυτή η πτήση είναι μια προσπάθεια προετοιμασίας για τη σχεδιαζόμενη πτήση ανά τον κόσμο το 2014 . «Δεν είχαμε κανέναν δισταγμό για την αποδοχή συνεργασίας με το Μαρόκο», δήλωσε ο André Borschberg, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Solar Impulse. «Αυτός ο προορισμός αντιστοιχεί πλήρως με τους στόχους που είχαμε θέσει, σε σχέση με την απόσταση και τη διάρκεια της πτήσης». Και πρόσθεσε, «Ολοκληρώνοντας με επιτυχία αυτό το ταξίδι τροφοδοτούμενο μόνο με ηλιακή ενέργεια, θα αποτελέσει άριστη προετοιμασία για το ταξίδι ανά τον κόσμο».
πηγή: www.4green.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...