Εγκαινιάστηκε το πρώτο πλωτό νησί που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια!

Οι κάτοικοι του ποταμού Χάν στη Σεούλ της Νότιας Κορέας εγκαινίασαν το μεγαλύτερο πλωτό νησί στον κόσμο μόλις την περασμένη εβδομάδα με μεγάλο ενθουσιασμό! Με δύο ακόμη νησιά, που σχεδιάζεται να δημιουργηθούν, το συγκεκριμένο νησί, το οποίο ονομάζεται Viva, έλκει τα πλήθη του κόσμου με των τεραστίων διαστάσεων ψυχαγωγικό συγκρότημα που διαθέτει. Η εκπληκτική δομή περιλαμβάνει μια τεραστίων διαστάσεων αίθουσα 700 θέσεων, εστιατόρια και στοές και το εκπληκτικό είναι ότι όλα αυτά λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια!

Όταν η ανάπτυξη ολοκληρωθεί, τα τρία νησιά θα πρέπει να συνδέονται μεταξύ τους με είκοσι τρείς μηχανισμούς προστασίας από τις καιρικές συνθήκες.


Οι κατασκευές των νησιών της Σεούλ διαφέρουν από τις κατασκευές των νησιών στο Ντουμπάι όπου τα νησιά στο Ντουμπάι κατασκευάστηκαν με τη πρόσθεση άμμου στον πυθμένα του ωκεανού ως βάση. Αλλά το νησί Viva καθώς και τα άλλα δύο νησιά κατασκευάστηκαν για να επιπλέουν στην επιφάνεια του ποταμού. Επάνω στα νησιά, υπάρχει αντιπλημμυρική προστασία καθώς θα ανεβαίνουν και θα κατεβαίνουν αναλόγως με τη στάθμη του νερού ώστε να μην πλημμυρίσουν και καταστραφούν. Το υψηλής τεχνολογίας σύστημα παρακολούθησης θα ειδοποιεί έναν ελεγκτή όταν τα νησιά θα έχουν ξεφύγει πολύ μακριά από το σημείο που κανονικά θα έπρεπε να βρίσκονται λόγω του ότι θα επιπλέουν.

Υποστηριζόμενο από 24 γιγαντιαίους αερόσακους, το νησί Viva ζυγίζει 2.000 τόνους, αλλά μπορεί να υποστηρίξει κτιριακές εγκαταστάσεις έως 6.400 τόνους. Το νησί θα συγκρατιέται στη θέση του από αλυσίδες σκυροδέματος 500 τόνων. Το τριώροφο κτίριο το οποίο εμπεριέχει όλες τις εγκαταστάσεις καλύπτεται με 54 τετραγωνικά μέτρα ηλιακών συλλεκτών, οι οποίοι παράγουν 6 κιλοβάτ ενέργειας κάθε μέρα, παρέχοντας στις εγκαταστάσεις ηλεκτρική ενέργεια και επίσης φωτίζοντας με αυτή την ενέργεια τις προσόψεις κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Το σχέδιο της Νοτιοκορεάτικης κυβέρνησης να δώσει 83,9 εκατομμύρια δολάρια για ολόκληρο το έργο, περιλαμβάνει τη κατασκευή των 35.000 τετραγωνικών ποδιών νησί Viva, των 15.000 τετραγωνικών ποδιών νησί Vista και των περίπου 4.000 τετραγωνικών ποδιών νησί Tera. Αυτά τα 3 νησιά θα φιλοξενούν διεθνή συνέδρια, αθλητικές εκδηλώσεις σε πισίνες, πολιτιστικές παραστάσεις, εκθέσεις, και επίσης θα διαθέτουν και εστιατόρια. Και τα τρία νησιά θα έχουν ανοίξει μέχρι τα τέλη Αυγούστου του 2011.

πηγή: www.ecotimes.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...