Διαδικτυακή πρωτοβουλία για μια Πράσινη Ελλάδα

«Μετάβαση σε μια Πράσινη Ελλάδα [2010-2020]» είναι το θέμα του δημόσιου διαλόγου που διοργανώνουν στο διαδίκτυο το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), σε συνεργασία με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ) και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης (ΕΚΕΠΕΚ) του Παντείου Πανεπιστημίου.

Στο διάλογο ο οποίος θα διαρκέσει για αρκετούς μήνες, συμμετέχουν με την υποβολή ουσιαστικών και εφαρμόσιμων προτάσεων πολιτικής, πανεπιστημιακοί, εμπειρογνώμονες, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, της κοινωνίας των πολιτών, αλλά και του επιχειρηματικού κλάδου με ειδική γνώση σε κάποια από τις πολιτικές της πράσινης ανάπτυξης.

Κύριος σκοπός της εν λόγω πρωτοβουλίας, είναι να προσφέρει βήμα για γόνιμη παράθεση και ανταλλαγή θέσεων πάνω σε εξειδικευμένα ζητήματα της πράσινης ανάπτυξης, με στόχο την προώθηση μιας αποτελεσματικής πολιτικής αειφόρου ανάπτυξης και βάση το τρίπτυχο προώθηση επιλεκτικής ανταγωνιστικότητας, καινοτομία, εξοικονόμηση πόρων.


Στην ειδική ιστοσελίδα της πρωτοβουλίας http://www.diavouleusi.eliamep.gr/ έχουν αναρτηθεί οι πρώτες προτάσεις.

Ο διάλογος θα διαρκέσει για αρκετούς μήνες είναι ανοιχτός σε όλους και υπάρχει η δυνατότητα ανάρτησης σχολίων.

Οι συμμετέχοντες στο διάλογο καλούνται να υποβάλλουν ουσιαστικές και εφαρμόσιμες προτάσεις πολιτικής στους τομείς της ενέργειας, της πρωτογενούς παραγωγής (γεωργία, αλιεία, εξορύξεις), της επιχειρηματικότητας, της οικιστικής πολιτικής, της πολιτικής μεταφορών και τέλος της πολιτικής διαχείρισης των δασικών και υδάτινων πόρων, σύμφωνα με δημοσίευμα στο vima.gr.

«H ελληνική κρίση ανέδειξε τη δημοσιονομική ανάταξη ως κορυφαίο πρόβλημα της χώρας, που αναπόφευκτα μονοπωλεί τη δημόσια συζήτηση.

Στην περίπτωση της Ελλάδας, η βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών της αποδείχθηκε ότι είναι ένα πρόβλημα δομικό και όχι μόνο συγκυριακό.

Μολαταύτα, η σημερινή εστίαση στους τρόπους εξεύρεσης πόρων για την εξυπηρέτηση των δανειακών υποχρεώσεων του ελληνικού κράτους, επισκιάζει το βασικό διακύβευμα για τη χώρα: την προώθηση μιας αποτελεσματικής πολιτικής αειφόρου ανάπτυξης», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

πηγή. econews.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...