ΔΕΗ: Μεγάλες επενδύσεις σε ΑΠΕ, δίκτυα Μεταφοράς και Διανομής

Για μεγάλες επενδύσεις οι οποίες θα αυξήσουν την αποτελεσματικότητα και την αποδοτικότητα του χαρτοφυλακίου της ΔΕΗ στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας έκανε λόγο ο πρόεδρος  ο πρόεδρος της ΔΕΗ, κ. Αρθούρος Ζερβός σε ομιλία του στο European Business Press.

Σύμφωνα με το energia.gr,  όσον αφορά την ανανεώσιμη ενέργεια, ο κ. Ζερβός τόνισε πως η επιχείρηση σκοπεύει να επενδύσει 2 δις ευρώ με άξονα το 2015, προκειμένου να φτάσει η συμμετοχή των ΑΠΕ στο 20% της ηλεκτροπαραγωγής σε πρώτη φάση και στο 30% ως το 2020.


Δεδομένης της σημασίας των ηλεκτρικών υποδομών για το στόχο αυτό, ο πρόεδρος της ΔΕΗ τόνισε ότι η ΔΕΗ έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξή τους. Παράλληλα, υποστήριξε ότι δρομολογούνται επενδύσεις άνω των 750 εκατ. ευρώ στη νέα παραγωγή ενέργειας μέσω φυσικού αερίου, καθώς και 500 εκατ. για τις μη συνδεδεμένες νήσους.

Τέλος, ο κ. Ζερβός έκανε λόγο και για τη νέα λιγνιτική μονάδα στην Πτολεμαΐδα, ύψους 1,3 δις ευρώ: «Αυτή η επενδυτική στρατηγική της ΔΕΗ είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με την υποστήριξη της βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης και την προστασία του περιβάλλοντος, προς όφελος της εταιρίας, των μετόχων της, της χώρας και των καταναλωτών».

Πηγή: www.econews.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...