ΔΕΗ: επιζήμια για τους καταναλωτές η κυβερνητική πολιτική λέει ο Στ. Καλαφάτης

Σε δήλωση με αφορμή την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της ΔΕΗ προέβη ο υπεύθυνος Τομέα Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης.

Ο κ. Καλαφάτης στάθηκε στη συνεχιζόμενη πτώση της κερδοφορίας της Επιχείρησης την οποία συνέδεσε με την κυβερνητική πολιτική και τις αστοχίες της ανώτατης διοίκησής της.

Αναλυτικότερα, ο κ. Καλαφάτης δήλωσε τα εξής:

«Η ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της ΔΕΗ ΑΕ., ανέδειξε το αναμενόμενο. Η πτώση της κερδοφορίας συνεχίζεται.
Το προηγούμενο εξάμηνο, με τιμές καυσίμου να κυμαίνονται στα ίδια περίπου επίπεδα με τα περυσινά και σημαντικούς περιορισμούς στις δαπάνες της μισθοδοσίας του προσωπικού της, η ΔΕΗ παρουσίασε και πάλι πτώση της κερδοφορίας της. Είναι προφανές ότι, το πρόβλημα είναι, πλέον, δομικό και αφορά στο σχεδιασμό και τον τρόπο, με τον οποίο η κυβέρνηση, μέτοχος της πλειοψηφίας, αλλά και η διοίκηση της επιχείρησης, αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη εταιρεία της χώρας.


Με:
– αλλεπάλληλες θριαμβολογίες και ανακοινώσεις για ανύπαρκτες επενδυτικές πρωτοβουλίες, στο πλαίσιο ενός «ενεργειακού λαϊκισμού»,
– απαράδεκτη χρησιμοποίηση της ΔΕΗ, για την άσκηση ανύπαρκτης «κοινωνικής» πολιτικής,
– υποδαύλιση των εσωτερικών διαφορών των «ρευμάτων», μέσα στην επιχείρηση και συμμετοχή του βαθέως κομματικού κατεστημένου και μηχανισμού, στη λήψη καίριων αποφάσεων,
– διαρκείς παλινωδίες, επί δυο χρόνια, για τον τρόπο που θα αντιμετωπισθεί το, ούτως ή άλλως, επερχόμενο πλήρες άνοιγμα της αγοράς ενέργειας.

Οι αρνητικές επιδόσεις της επιχείρησης με ευθύνη της κυβέρνησης θα έχουν αναγκαστικά δυσάρεστες συνέπειες για τους καταναλωτές.

Η αύξηση των τιμολογίων μοιάζει να είναι πλέον αναπόφευκτη.

Η κυβέρνηση με την πολιτική της, που χαρακτηρίζεται από έλλειψη προγράμματος και σχεδίου:

α) ακυρώνει τα ρυθμιστικά μέτρα που λαμβάνονται κάθε φορά για την εξομάλυνση της αγοράς ηλεκτρισμού και
β) απαξιώνει την επιχείρηση και το δημόσιο χαρακτήρα της, οδηγώντας την, με μαθηματική ακρίβεια στο περιθώριο.

Τα ερωτήματα είναι πλέον αμείλικτα,
– Ποια θα είναι, αυτή τη φορά, η «μαγική συνταγή» του κ. Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, για την αναδιοργάνωση της ΔΕΗ;
– Ποιος, επιτέλους, είναι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τη συγκεκριμένη εταιρεία, αλλά και για τη συνολική αγορά ηλεκτρισμού;
– Που είναι όλοι αυτοί που ?διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους?, μην τυχόν και ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ και απειλούσαν να καταψηφίσουν και να «ρίξουν» την κυβέρνηση;

Η Νέα Δημοκρατία, συνδράμει αποφασιστικά και με συγκεκριμένες προτάσεις ώστε να επιτευχθεί η επανεκκίνηση της λειτουργίας της συγκεκριμένης αγοράς. Όμως η κυβέρνηση συνεχίζει να κινείται σε ένα δικό της κόσμο δίχως να συνειδητοποιεί το μέγεθος των ευθυνών της, αναγκάζοντας τους καταναλωτές να υφίστανται τους ατυχείς αυτοσχεδιασμούς της.»

Πηγή: econews

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...