Δίκτυο Πράσινων Ελληνικών Πόλεων δημιουργεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης

Δίκτυο Πράσινων Ελληνικών Πόλεων (Green Greek Cities) με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος δημιουργεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης.
Συμμετοχή στο πρόγραμμα έχουν δηλώσει οι Δήμοι Ιωαννιτών, Κατερίνης, Κέρκυρας, Καλαμάτας, Τρικκαίων, Κομοτηνής και Θέρμης, ενώ η πρόσκληση είναι ανοιχτή για όσους ΟΤΑ επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν από κοινού σε θέματα περιβάλλοντος.
«Θα είναι ένα πεδίο δράσεων, απόψεων και συμμετοχής σε ευρωπαϊκά προγράμματα», αναφέρει ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων, Κωνσταντίνος Ζέρβας.  Η ιδρυτική συνάντηση του δικτύου πραγματοποιήθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη, παράλληλα με τη διοργάνωση ημερίδας με θέμα «Θεσσαλονίκη: Ευρωπαϊκή Πράσινη Πρωτεύουσα 2014; Η διαμόρφωση ενός νέου αστικού περιβάλλοντος και τα αναπτυξιακά οφέλη για την πόλη και τους πολίτες». Η ημερίδα διοργανώνεται με αφορμή τη διεκδίκηση του ευρωπαϊκού αυτού τίτλου από τη Θεσσαλονίκη, που γίνεται η πρώτη ελληνική πόλη που έχει βάλει υποψηφιότητα για την κατάκτησή του. Ηδη, μάλιστα, έχει προκριθεί μεταξύ 19 υποψήφιων πόλεων, ενώ η νικήτρια για το 2014 θα αναδειχτεί το καλοκαίρι.


Στο πλαίσιο της προσπάθειας του δήμου για ανάπτυξη του πρασίνου στην πόλη, η αντιδημαρχία δημιουργεί πάρκα από ολόκληρο τον κόσμο. Η αρχή θα γίνει με το Πάρκο της Γαλλίας, το οποίο θα παραδοθεί μέσα στον Μάρτιο, απέναντι από το νέο δημαρχιακό μέγαρο.
Οπως είπε ο κ. Ζέρβας, τα χρήματα για το συγκεκριμένο πάρκο δόθηκαν από τον γάλλο πρόξενο Κριστιάν Τιμονιέ. Με αυτά εκπονήθηκε η μελέτη και έγινε η προμήθεια των φυτών, ενώ ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα συμβάλει μόνο με το εργατικό του δυναμικό.
Στα άμεσα σχέδια είναι η κατασκευή και του Πάρκου της Μπολόνια.
πηγή: www.energia.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...