Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
14/3/2012

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό (22/3), αλλά βασικό κίνητρο την ανάγκη διερεύνησης των κρίσιμων παραμέτρων της αστικής χρήσης του Νερού και της ανταλλαγής προτάσεων για τη μετάβαση στη βιώσιμη διαχείρισή της, το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS διοργανώνει εκδήλωση με θέμα:
Διαχείριση του νερού στην πόλη
Παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας «Απο-Τιμώντας Νερό» & Στρογγυλό τραπέζι για την αστική χρήση του νερού την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012 και ώρα 10.00 π.μ. στο γραφείο ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα (Αμαλίας 8 Σύνταγμα).

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της έρευνας «Απο – Τιμώντας το Νερό»*, που διεξήγαγε το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS σε 11 μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας και θα παρουσιασθούν τα συμπεράσματα που προέκυψαν σε σχέση με την οικιακή κατανάλωση του Νερού, τις πρακτικές και αντιλήψεις που υιοθετούν οι κάτοικοι των σύγχρονων πόλεων.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει Στρογγυλό Τραπέζι, στο οποίο εκπρόσωποι θεσμικών και επιστημονικών φορέων θα τοποθετηθούν πάνω στην υφιστάμενη κατάσταση αλλά και στις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν για την προώθηση της ορθολογικής αστικής χρήσης του Νερού, που θα συμβάλλει σημαντικά στη γενικότερη διαφύλαξη και βιωσιμότητα των υδατικών αποθεμάτων.

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα της εκδήλωσης διαμορφώνεται ως εξής:

10:00-10:15 Προσέλευση – Εγγραφές – Καφές

10:15-10:30 Καλωσόρισμα – Συντονισμός Εκδήλωσης

Ευάγγελος Κουκιάσας, Πρόεδρος Δ.Σ. Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS

10:30-11:00 Παρουσίαση των Αποτελεσμάτων της Έρευνας «Απο-τιμώντας το Νερό»

Μανώλης Καραμολέγκος, Μαθηματικός – Στατιστικός, MSc Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

11:00-12:30 Εισηγήσεις – Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης: «Αστική Χρήση του Νερού»

Ανδρέας Ανδρεαδάκης, Ειδικός Γραμματέας Υδάτων, ΥΠΕΚΑ

Εκπρόσωπος της ΕΥΔΑΠ

Εκπρόσωπος της ΕΔΕΥΑ

Χρήστος Μακρόπουλος, Λέκτορας, Σχολή Πολιτικών Μηχανικών, ΕΜΠ

Ερμιόνη Φρεζούλη, Υπεύθυνη Πολιτικής, Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS

12:30-13:30 Παρεμβάσεις – Ερωτήσεις – Συζήτηση

13:30-13:45 Συμπεράσματα – Κλείσιμο

Δείτε στο ακόλουθο κείμενο τους φορείς που υποστήριξαν την έρευνα:

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους πολίτες που συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο, τους  εθελοντές  του  Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ  SOS  που  το  προώθησαν  και  τους παρακάτω  φορείς  που  υποστήριξαν  την  έρευνα  είτε εντάσσοντάς  την  στις ιστοσελίδες  τους,  είτε  εκτυπώνοντας  και  διανέμοντας  ερωτηματολόγια  στους δημότες  τους,  είτε  παρακινώντας  τους  πολίτες  να  το  συμπληρώσουν.  Εάν ξεχάσαμε    κάποιον  ή  διέφυγε  της  προσοχής  μας  ζητούμε  συγγνώμη  – παρακαλούμε ενημερώστε μας προκειμένου να υπάρξει επανόρθωση σε επόμενη
δημοσίευση.
Δήμοι και ΔΕΥΑ
Δήμος και ΔΕΥΑ Βόλου
Δήμος και ΔΕΥΑ Ηρακλείου
Δήμος Καλαμάτας
Δήμος Θεσσαλονίκης
Δήμος Συκεών
Δήμος Ρόδου
Δήμος Μαραθώνα
Δήμος Αγ. Δημητρίου Αττικής
Δήμος Περιστερίου
Πανεπιστήμια και Τεχνολογικά Ιδρύματα
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας» Δ

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους πολίτες που συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο, τους  εθελοντές  του  Δικτύου  ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ  SOS  που  το  προώθησαν  και  τους παρακάτω  φορείς  που  υποστήριξαν  την  έρευνα  είτε  εντάσσοντάς  την  στις ιστοσελίδες  τους,  είτε  εκτυπώνοντας  και  διανέμοντας  ερωτηματολόγια  στους δημότες  τους,  είτε  παρακινώντας  τους  πολίτες  να  το  συμπληρώσουν.  Εάν ξεχάσαμε    κάποιον  ή  διέφυγε  της  προσοχής  μας  ζητούμε  συγγνώμη  –παρακαλούμε ενημερώστε μας προκειμένου να υπάρξει επανόρθωση σε επόμενη δημοσίευση. Δήμοι και ΔΕΥΑ Δήμος και ΔΕΥΑ Βόλου Δήμος και ΔΕΥΑ Ηρακλείου  Δήμος Καλαμάτας Δήμος Θεσσαλονίκης  Δήμος Συκεών  Δήμος Ρόδου Δήμος Μαραθώνα  Δήμος Αγ. Δημητρίου Αττικής Δήμος Περιστερίου Πανεπιστήμια και Τεχνολογικά Ιδρύματα Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας»
Φορείς ­ ΜΜΕ
Οικολογικά Ροδιακά
Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Ρόδου
Σύνδεσμος Υδραυλικών Κοζάνης
Οικολογικός Άνεμος
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΑΜΙΑΣ ‐ Π.Ε.Π.ΛΑ  blog
Πρωινός Λόγος, Καθημερινή Εφημερίδα της Ηπείρου
In.gr
www.tovima.gr
BHMA FM
Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου

Περισσότερες πληροφορίες
Λουκία Καλαϊτζή
Υπεύθυνη Τύπου & Επικοινωνίας Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS
press@medsos.gr 210 822879

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...