Αντίθετοι οι εργαζόμενοι στη συγχώνευση του ΚΑΠΕ με το ΙΓΜΕ

Την αντίθεσή τους στην επιχειρούμενη συγχώνευση του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών & Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) με το ΙΓΜΕ εκφράζουν οι εργαζόμενοι του ΚΑΠΕ. Υποστηρίζουν ότι η συγχώνευση «θέτει σε κίνδυνο την βιωσιμότητα του Κέντρου και των εργαζομένων του, την εύρυθμη λειτουργία του και την ομαλή συνέχιση του έργου του».

Σύμφωνα με τους ίδιους, η κίνηση αυτή πραγματοποιείται χωρίς να έχει προηγηθεί σχεδιασμός, και συνεπώς δηλώνουν ότι «δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη σε τέτοιου είδους αποφάσεις και δεν τρέφουν ψευδαισθήσεις για τα βαθύτερα κίνητρα τους, τα οποία, άλλωστε, εντάσσονται στη γενικότερη ισοπεδωτική πολιτική της κυβέρνησης».


Τονίζουν ότι το ΚΑΠΕ, είναι ένα εθνικό ερευνητικό κέντρο το οποίο έχει οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια, χρηματοδοτείται, κυρίως, από ευρωπαϊκά και εθνικά έργα, με ελάχιστη συμμετοχή του κράτους.

Επίσης, οι εργαζόμενοι επικαλούνται ομιλία του Υφ.ΠΕΚΑ Ι.Μανιάτη στη Βουλή, στην οποία ο ίδιος ο υφυπουργός σημειώνει ότι το ΚΑΠΕ είναι «ουσιαστικά αυτοχρηματοδοτούμενο νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου και ο τακτικός προϋπολογισμός χρηματοδοτεί τα έξοδά του μόνο κατά 15%.»

πηγή: www.energia.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...