Αισιόδοξο μήνυμα για τις ΑΠΕ από την PricewaterhouseCoopers

Αισιόδοξο μήνυμα στέλνει στις επιχειρήσεις των ΑΠΕ η PricewaterhouseCoopers (PwC), παρά το ασταθές περιβάλλον που προβλέπει για φέτος σε νέα της μελέτη. Σύμφωνα με αυτή, κυρίαρχο στοιχείο το 2012 θα είναι οι συγχωνεύσεις και οι εξαγορές στη διεθνή αγορά, με έντονο το ενδιαφέρον των ασιατικών ομίλων.
Ως εκ τούτου, η δραστηριότητα θα είναι έντονη φέτος, παρόλο που στην Ευρώπη η δημοσιονομική κρίση αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα. «Η στάση αναμονής δίχως πρωτοβουλίες δεν θεωρείται σωστή», τονίζει η μελέτη. «Η δυναμική για περαιτέρω αποσταθεροποίηση σε εθνικό ή διεθνές επίπεδο δεν μπορεί να αποκλειστεί, αλλά αν μια συμφωνία είναι ιδιαίτερα στρατηγική, τότε οι δύο πλευρές θα νιώσουν ότι αξίζει», καταλήγει.
Η PWC προβλέπει επίσης ότι η αγορά αιολικών θα χαρακτηριστεί από αρκετές συμφωνίες ανάμεσα σε ομίλους και επενδυτικά ταμεία φέτος, όπως αυτή μεταξύ της Dong Energy και της PansionDanmark πέρυσι.
Παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στον ρόλο των ασιατικών επιχειρήσεων: «Η αδυναμία των ευρωπαϊκών ομίλων συμπίπτει με τους περιορισμούς εκ μέρους της κινεζικής κυβέρνησης για τα νέα έργα στο έδαφος της Κίνας. Για αυτό, οι κινεζικές εταιρείες θα αναζητήσουν ευκαιρίες στο εξωτερικό».
Τέλος, η αξία των εν λόγω συμφωνιών το 2011 αυξήθηκε κατά 40% στα 53,5 δις δολάρια, παρόλο που ο αριθμός τους μειώθηκε κατά 6%. Το ένα τρίτο των συμφωνιών αυτών αφορούσε τον κλάδο της ηλιακής ενέργειας.
πηγή: www.energia.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...