Έρχεται στην Ελλάδα γερμανικός όμιλος με σχέδια για φ/β 10.000 MWp

Tην δραστηριοποίησή της στην ελληνική αγορά, αναπτύσσοντας και υλοποιώντας εξειδικευμένες λύσεις στον τομέα των φωτοβολταϊκών ανακοίνωσε χθες ο γερμανικός όμιλος φωτοβολταϊκών Kirchner Solar Group. Η νεοσύστατη εταιρία Kirchner Solar Hellas θα δραστηριοποιηθεί στον ελλαδικό χώρο με τέσσερις συνεργάτες.
Η Ελλάδα αποτελεί μία από τις πιο ελκυστικές αγορές στην Ευρώπη στον τομέα των φωτοβολταϊκών με περισσότερες από 300 ημέρες ηλιοφάνειας τον χρόνο. Η Kirchner Solar Group επεκτείνει με την ίδρυση της ελληνικής αντιπροσωπείας τη διεθνή δραστηριότητα του ομίλου. Εξαιτίας της αναπτυσσόμενης αγοράς στην Ελλάδα, η εταιρία ευελπιστεί σε πρόσθετα κέρδη.
Μέχρι το τέλος του 2010 υλοποιήθηκαν 200 MWp στην Ελλάδα, ενώ μόλις ένα χρόνο αργότερα έφτασαν τα 600 MWp.
«Με την αντιπροσωπεία μας στην Αθήνα θέλουμε να γίνουμε ενεργός παίκτης σε μια ελκυστική αγορά, ο σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε εγχώρια κέρδη», τονίζει ο Lars Kirchner, ιδρυτικό στέλεχος και διαχειριστής της Kirchner Solar Group. «Ηδη το 50% του κύκλου εργασιών του ομίλου μας πραγματοποιείται εκτός Γερμανίας. Στόχος μας είναι η αύξηση του μεριδίου αυτού, συνεχίζοντας παράλληλα την επιτυχημένη μας παρουσία στη γερμανική αγορά». Έως τώρα ο όμιλος δραστηριοποιείται με διεθνείς αντιπροσωπείες στη Γερμανία, την Ιταλία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ουγκάντα και την Ακτή Ελεφαντοστού.


Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι έως το 2020 θα μπορούσαν να εγκατασταθούν έως 10.000 MWp στον ελλαδικό χώρο. Η Kirchner Solar Hellas θα συμβάλει ώστε η Kirchner Solar Group να αποκτήσει ένα σημαντικό μερίδιο της αγοράς.
πηγή: www.energypress.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...