Έρευνα της IMS Research, φέρνει πρώτους τους κινέζικους invertrers στις προτιμήσεις των Ευρωπαίων

Πρόσφατη μελέτη που διεξήγαγε η IMS Research με τη συμμετοχή πάνω από 400 εταιριών του κλάδου των φωτοβολταϊκών στην Ευρώπη, αποκάλυψε ότι άνω του 30% επιλέγουν κινεζικούς inverters και τους θεωρούν ικανοποιητικής ποιότητας. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο τέλος του 2011 και φανέρωσε επίσης ότι οι πελάτες είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν κάτι παραπάνω για μια αύξηση της απόδοσης της τάξης του 1%.
Η έρευνα έχει τίτλο “PV Inverter Customer Opinions & Requirements Survey” και αποσκοπεί στο να εντοπίσει τις κυρίαρχες τάσεις όσον αφορά την αγορά των αντιστροφέων ισχύος (inverters). Με βάση τα πορίσματα, η γερμανική SMA παραμένει κυρίαρχος παγκοσμίως, αλλά προκύπτει ότι υπάρχει εμπιστοσύνη και όσον αφορά τα κινεζικά προϊόντα, ιδίως σε χώρες όπως η Ιταλία και η Βρετανία.
Σύμφωνα με έναν από τους συντάκτες της μελέτης, τον Κόρμακ Γκίλιγκαν, «το πιο σημαντικό στοιχείο για τους string inverters θεωρείται το να έχει περισσότερα κανάλια MPPT και μεγαλύτερο εύρος MPP. Επίσης, σημαντική θεωρείται η διάγνωση των βλαβών και η παρακολούθηση της λειτουργίας, όσον αφορά τους κεντρικούς inverters».


Παράλληλα, το 70% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα επέλεγε έναν string inverter για συστήματα με ισχύ άνω των 750 κιλοβάτ. Ένα 30% απάντησε το ίδιο ακόμα και για συστήματα άνω του ενός μεγαβάτ. Επίσης, φαίνεται πως αυξάνεται το ενδιαφέρον και για τους microinverters, παρόλο που η τεχνολογία τους δεν θεωρείται ακόμα ώριμη και χαρακτηρίζονται από αυξημένο κόστος.
Τέλος, οι περισσότερες εταιρίες αναμένουν μια πτώση των τιμών κατά 20-30% μέσα στην επόμενη τριετία. «Με τις τιμές των συστημάτων να μειώνονται ραγδαία, ασκείται παράλληλα πίεση και στις τιμές των inverter», σημείωσε ο Γκίλιγκαν.
πηγή: www.greenspot.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...