Έκθεση:ECOMOBILITY – OIKOΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Για έκτη χρονιά, η έκθεση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης για την Οικολογική Μετακίνηση, φιλοξενείται στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, στο πλαίσιο της εκστρατείας ECOMOBILITY – OIKOΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ.

Από τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου και για τρεις μήνες, δημιουργίες μαθητών από όλη την Ελλάδα που συμμετείχαν στην εκστρατεία, φιλοξενούνται στον ειδικά διαμορφωμένο εκθεσιακό χώρο «Τέχνη και Περιβάλλον», στο επίπεδο Αναχωρήσεων του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Τα παιδιά αποτυπώνουν στα έργα τους, μέσα από μακέτες, video, φωτογραφικό υλικό, έντυπα και πρωτότυπες κατασκευές, τα περιβαλλοντικά προβλήματα των μεγάλων αστικών κέντρων, καθώς και την εικόνα της πόλης που ονειρεύονται, χωρίς καυσαέρια και νέφος.

Τα έργα φιλοτεχνήθηκαν κατά τη διάρκεια της σχολικής περιόδου 2010-11 για να εμπλουτίσουν τις παρουσιάσεις των προτάσεων και των εργασιών των ομάδων των μαθητών, στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής εκστρατείας ΕCOMOBILITY ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ.

Στόχος του προγράμματος είναι η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των νέων και η ενεργοποίησή τους στην αναζήτηση λύσεων και προτάσεων για την ποιοτική μετακίνηση στις πόλεις.

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν επίσης την ευκαιρία να δουν φωτογραφίες και δημιουργίες των ομάδων των μαθητών που συμμετείχαν στην εκστρατεία από όλη την Ελλάδα.

Η Εκστρατεία ΕCOMOBILITY ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ απλώνεται σε 25 πόλεις της χώρας και διοργανώνεται από τον εθελοντικό οργανισμό για το Αστικό Περιβάλλον ECOCITY, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, του Υπουργείου Εσωτερικών και του Επιτρόπου Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η έκθεση είναι προσβάσιµη για όλους τους επιβάτες και τους επισκέπτες του αεροδρομίου και θα είναι ανοικτή καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου.

πηγή: www.econews.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...