Υποτροφίες για πρωτοετείς φοιτητές από την COSMOTE

Υποβολή αιτήσεων έως τις 17 Οκτωβρίου

Πενήντα μία υποτροφίες, συνολικού ύψους 770.000 ευρώ, για πρωτοετείς φοιτητές στην Ελλάδα που αντιμετωπίζουν οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες, ανακοινώνει η COSMOTE για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017.

Συγκεκριμένα, το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE 2016-2017 περιλαμβάνει:

  • 50 υποτροφίες ύψους 15.000€ [1] η καθεμία για πρωτοετείς φοιτητές όλων των σχολών και
  • 1 υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης» ύψους 20.000€¹ για πρωτοετείς φοιτητές στα τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Πολυτεχνικών Σχολών της Ελλάδας, στη μνήμη του διακεκριμένου στελέχους του Ομίλου ΟΤΕ.

Βασικό κριτήριο για τη συμμετοχή των υποψηφίων στο Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE είναι η εισαγωγή μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων σε πανεπιστήμια της ανώτατης εκπαίδευσης, με μόρια εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση τουλάχιστον δεκαέξι χιλιάδες (16.000).

Οι όροι, οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα περιγράφονται στην αναλυτική προκήρυξη, που βρίσκεται στην ιστοσελίδα των Υποτροφιών, www.cosmote-scholarships.gr.

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας έως τις 17 Οκτωβρίου 2016.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ, δήλωσε σχετικά: «Δεκαπέντε χρόνια τώρα, μέσα από τις Υποτροφίες μας, στηρίζουμε νέους ανθρώπους που αποδεικνύουν ότι οι δυσκολίες δεν τους καταβάλλουν, αντίθετα τους πεισμώνουν να κυνηγήσουν τη γνώση, την πρόοδο και την προσωπική ανάπτυξη. Κάθε χρόνο, αυτά τα παιδιά, με τη στάση ζωής και την πορεία τους, μας γεμίζουν αισιοδοξία για το μέλλον.»

Νόμιμοι φόροι, τέλη, κρατήσεις, και οποιαδήποτε άλλη δαπάνη απαιτείται για τη λήψη της κάθε υποτροφίας, θα βαρύνει τον κάθε ένα δικαιούχο αυτής ξεχωριστά. Tο καθαρό ποσό θα καταβληθεί σε κάθε υπότροφο σε τέσσερις ισόποσες δόσεις.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...