Ρομποτική από μαθητές δημοτικού με τη στήριξη της COSMOTE

cosmote ρομποτικη

Τις νέες προοπτικές που ανοίγει στην εκπαίδευση η χρήση της τεχνολογίας ανέδειξε ο 2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά δημοτικού. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό WRO Hellas, με την υποστήριξη της COSMOTE, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας.
50 ομάδες παιδιών δημοτικού, από όλη την Ελλάδα έφτασαν στον τελικό και εντυπωσίασαν με τις καινοτόμες ρομποτικές κατασκευές τους, με βασικό θέμα τον «Γαλαξία» μας. Από τις συνολικά 330 ομάδες με περισσότερα από 1.900 παιδιά που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, προερχόμενες από 250 διαφορετικά σχολεία της χώρας, 3 ήταν οι μεγάλοι νικητές.

Την πρώτη θέση κατέκτησε η ομάδα Robotakia από τη Γλυφάδα, κατασκευάζοντας ένα τηλεσκόπιο βαρυτικών κυμάτων και ένα διαστημόπλοιο το οποίο ακολουθεί το μονοπάτι προς τον Σείριο, το GraviNav 11. Στη δεύτερη θέση, η ομάδα TriRoboNauts από τα Τρίκαλα, κατασκεύασε μια διαστημική βάση στον πλανήτη Άρη, ενώ η ομάδα Rοbofantasy από την Καλαμάτα, βρέθηκε στην τρίτη θέση, με ένα διαστημικό όχημα, που συνέλεγε ορυκτά από τον Άρη.

CT4

πηγή:www.newsit.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...